Om oss - vår historie

Unaas avduking

UNAAS CYCLING - ETABLERT I 2008 

Unaas Cycling ble etablert av Espen Unaas i 2008. Før den tid, hadde begge brødrene Unaas konkurrert mer eller mindre aktivt på sykkel og i idrett generelt. I 2006 flyttet Emil til Kina for å studere, og begynte etterhvert å sykle for et kinesisk sykkellag og kom slik i kontakt med en rekke sykkelfabrikker som ble en stor fordel for etableringen. Videre jobbet han for et skandinavisk sportseventbyrå med å etablere skandinaviske idretter som ski og sykkel i Kina. 

BAKGRUNN FRA INDUSTRIDESIGN

Samtidig studerte Espen økonomi og ledelse på Handelshøgskolen BI, og tok etterpå en mastergrad i produkt- og industridesign ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Som en del av masteroppgaven sin, utviklet Espen bedriftens første hjulsett.

FULLTID FRA 2011

Frem til 2011 baserte driften av selskapet seg på utvikling og salg av high-end hjulsett til landevei og terrengsykkel, og salg av teambekledning til sykkelklubber. I 2011 begynte også salget av konkurransesykler fra Argon 18, og det gikk fra små "garasjelokaler" til å åpne showroom og verksted i Oslo. Etter hvert ble det butikk og et større verksted og lager.

HJULENE TOK RASKT TOPPLASSERINGER NASJONALT OG INTERNASJONALT

I løpet av de siste årene har Unaas-hjul deltatt i terreng, triatlon og landeveis-VM, vunnet Birkebeinerrittet, kjørt inn til topplasseringer i tempo-VM, satt norske rekorder i VM i triatlon og vunnet internasjonale UCI-ritt - for å nevne noe. Det er en imponerende merittliste som gjør oss stolte!

ØKT SATSNING FRA 2017

Vi flyttet vår butikk fra Maridalen til Grünerløkka i 2017. Der løftet både service, kvalitet og omsetning.  Vi ble en ledende produsent av high-end hjulsett i Nord-Europa.

ANNERLEDESÅRET 2020

2020 ble et annerledes år. Kombinasjonen av coronaviruset og at vi fikk ett bredere produktspekter gjorde at vi fikk en kraftig vekst.

For å møte ettespørselen økte staben fra 3 til 5 og vi fikk på plass systemer som effektiviserte driften.

ENDA FLERE SYKLER I 2021

I 2021 har vi blitt hele 7 ansatte. Vi har åpnet et eget verkstedlokale borti gata og vi tilbyr lengre åpningstider i butikken. Vår responstid er også forbedret.

Vi var tidlig ute med å bestille sykler hos Orbea. Mens mange sliter med  å få tak i sykler, så får vi inn flere sykler enn noen gang. Året byr på en rekke spennende nyheter og vi er klare til å gi deg det beste produktet til den beste prisen!

NYE TIDER! 

Nå i 2022 har vi flyttet til nye lokaler på Ensjø i Oslo. Vi er nå stolte av å kunne si at vi er Norges største sykkelbutikk! I vår nye butikk kan vi bedre enn noen gang før vise deg de beste modeller fra Orbea, Wilier og andre. Vi er nå over 10 ansatte som er klare til å hjelpe deg på best mulig måte med din nye sykkel, hjulsett eller andre sykkelrelaterte ting. Velkommen til oss!