10 grunner til å sykle elsykkel

  1. Det er utrolig gøy å sykle på en elsykkel.

Vi har solgt flere tusen sykler de siste årene og vi har fortsatt til gode å få en elsykkelkunde som er på testsykling tilbake til butikken uten et smil rundt munn. Håret som blafrer i vinden. Sykkelen ruller avgårde. Bratte bakker går som en drøm. Barna hyler av glede når man cruiser til barnehagen. Dette er noe annet enn å sitte i kø.

 

  1. Oppoverbakker blir flate

Med elsykkelen så merker du ikke om du sykler oppover eller på flata.

 

  1. Du kan kutte ut bilen

Mange av våre kunder er lei av å leite etter parkeringsplasser og bompenger. Ikke minst er det lite vits å kaste bort livet på å sitte i kø. Mens en bil fort koster 5 000 i måneden så er utgiftene minimale. 100 kr i forsikring og 5 kr i lading. Legg til noen hundrelapper i vedlikehold og service og du ser at det er en grunn til at flere og flere bytter bort bilen.

 

  1. Gratis trening

Det magiske med å sykle på en elsykkel er at man får trening i hverdagen. Pulsen øker og hjerte får trent sin kapasitet. Men motoren gjør at du ikke blir klissvåt av svette. Endelig kan du sykle til møter i dress. Transportøkonomisk institutt gjennomførte for noen år siden en test som viste at man selv med bruk av motoren på elsyklene fikk en merkbar treningseffekt.

 

  1. Det er trygt og komfortabelt

Fra den spede begynnelse har elsykler utviklet seg. I dag er bremsene kraftige. Hjulene er brede slik at man lett ruller over trikkeskinner eller fortauskanter. Flere sykkelveier og sykkelfelt gjør også at trafikksituasjonen er bedre enn for bare noen få år siden.

 

  1. Passer for alle.

Gammel eller ung – elsykler passer for alle. I dag lages modeller som har lavt innsteg (det vil si at det er lett å gå på sykkelen). Motorstyrker kan også tilpasses deg som skal bruke sykkelen. Vi har innstillinger som passer deg som er dårlig til beins eller deg som skal sykle ned utforløypa i Hafjell. Det gjør at flere kommer seg ut.

 

  1. Hurra for miljøet!

Elsykkelen slipper ikke ut eksos. Den bråker ikke. Og vi kan bytte ut parkeringsplasser med parkareal og sykkelvei. Lufta i byen blir renere

 

  1. Du får frisk luft

Apropos frisk luft. Det er digg å kjenne den friske lufta i ansiktet når du sykler til jobben hver morgen

 

  1. Rekkeviddeangsten er borte

Moderne elsykler har en rekkevidde som gjør at man ikke lenger trenger å tenke på rekkevidden. Det finnes i dag faktisk modeller med rekkevidde på opptil 260 km

 

  1. Dra på tur sammen

Med elsykkel kan alle på turen få en god opplevelse uavhengig av hvor spreke man er. Ved å justere motorkraften får alle kost seg og får den treningen man ønsker.