Det å velge riktig størrelse

Riktig størrelse på sykkelen er den viktigste faktoren for riktig sittestilling på sykkelen - noe som igjen er det viktigste for å få en god sykkelopplevelse og prestere godt. Til og med proffer som Alexander Kristoff som har syklet hele livet gjør årlig sykkeltilpasninger for å påse at sittestillingen er optimal. 

Likevel er dette et vanskelig område og vi ser mange går feil. Vi er eksperter og kan hjelpe deg på dette området. Vi tilbyr også full sykkeltilpassing om du ønsker å få justert inn din sykkel. Les mer om vår sykkeltilpassing her.

Ti ting å huske på:

  1. Du kan ta utgangspunkt i setehøyde ved å måle skrittlengde og gange med 0,883.
  2. Det er hovedsaklig tre mål vi trenger for å kunne kalkulere den rette størrelsen til din sykkel. Det er høyde, armlengde og skritthøyde. Kom innom vår butikk så tar vi mål av deg før bestilling av sykkel.
  3. Sykkelprodusenter har ofte en anbefaling på sine nettsider. Orbea har en egen fane som heter "geometry/sizes" under hver sykkel. Ligger du i mellomskiftet mellom to størrelser anbefaler vi at du tar kontakt med oss for veiledning.
  4. Størrelser kan variere mye også innad i samme merker. Altså en størrelse L i terrengsykkel trenger ikke å bety at du trenger størrelse L i din bysykkel. 

Se video fra Bikeradar om temaet: