Bekledning for deg som skal bruke sykkelen til jobben

Mange som skal begynne å bruke sykkelen til pendling spør oss hva det lønner seg å ha på seg.. Vi har derfor laget noen tips for deg som skal bruke sykkelen i all slags vær

  1. Bruk hjelm – ALLTID
  2. En sykkelbukse gjør turen mer behagelig. Du får bukser både med og uten seler. De som sykler mye foretrekker seler siden de er mer behagelige rundt livet. De er dog litt mer slitsomme å ta av og på om man har mye klær over.
  3. Det er godt å ha et skikkelig regn-sett. En jakke som er vanntett er et must. For deg som bruker sykkelen til hverdag kan det være greit å ha plass til et tykkere lag under slik at du kan bruke jakka også når det er kaldt. Bukser kommer i ulike varianter. Skal du ha vanlige klær under er det greit å ha en bukse som er litt løsere enn tights. Men for løst blir fort som et seil. En modell som har litt stretch i stoffet er topp notch.
  4. Bruk hansker sommer og vinter. Da holder du varmen og er beskyttet om uhellet er ute. Er det virkelig kaldt kan man også bruke muffer som monteres på styret.
  5. På vinteren er det godt å bruke en tynn lue i ull eller bøff under hjelmen.
  6. Når det er kaldt og eller vått kan det også være lurt å bruke et skoovertrekk om man bruker sykkelsko. Du får overtrekk i lycra som hjelper mot vinden. Er det vått og eller ekstra kaldt bør du velge et par i neopren. Det finnes også egne vintersko om du er ekstra kald.
  7. På en sykkel som brukes til pendling anbefaler vi også vesker som er vanntett. Da får du med deg pc og andre ting uten fare for at de blir våte.