Factor

Ingeniørkunst, innovasjon og raske linjer. Factor tilbyr de mest avanserte løsningene på markedet. Factor står for racing - deres fokus er å gi deg det beste redksapet for å yte ditt maksimale, om det er i konkurranse eller på jakt etter nye Strava KOM. 

Startet av Aston Martin i 2008

Factor er et australsk sykkelmerke startet opp av Aston Martin i England på midten av 2000-tallet. De har Fabrikk i Taiwan og i en årrekke sto de for utvikling og produksjon av Cervelo og 3T - inntil nylig da de skiftet produsent av sitt merke. Da tok ledelsen i Factor avgjørelsen som å satse fullt på sitt eget merke i tiden fremover. Det har blant annet ført til at vi nå ser Factor vinne World tour ritt.

Norske Sondre Holst Enger syklet på Factor sykler i AG2R La Mondiale i 2017.

Se GCN sin video om
Aston Martin One-77

Kost pris på 270.000kr - starten av merket Factor

Egen fabrikk gjør merket unikt!

Få produsenter har mer fokus på det tekniske rundt syklene som Factor. Den store fordelen de har ovenfor de fleste andre sykkelmerker er at de selv produserer rammene. De gir dem langt større frihet til utvikling, testing og feilsøking. Samt produsere rammer som har langt mer avanserte tekniske løsninger enn andre merker. Et eksempel på dette er splitten du ser i Factor O2 rammen. Denne hjelper ikke bare til med bedre aerodynamikk og stabilitet, men gir i all hovedsak en stivere ramme.

5 modeller av Factor - 60 valg

Factor har 5 modeller som igjen leveres i forskjellige utstyrsgrupper og farger. Under ser du en presentasjon av de forskjellige modellene. 

Trykk på bildet av modellene for å se mer om den i vår nettbutikk:

Se video fra Factor sin fabrikk i Taiwan

GCN har besøkt Factor

Svetisk mester

Sivan Dillier

Kun spurtslått av Petter Sagan i Paris-Robaix 2018. I rittet brukte han sin Factor One med custom Sveitsiske lakk og et par andre runder styretape. 

Null friksjon

Ceramic speed

Alle rammer levers mer Ceramic speed lagre. Ingen komponenter på sykkelen skal stjele watten før den treffer asfalten. 

Til nettside til Ceramic speed

Unik sykkel?

Custom design

Factor tilbyr custom design av din ramme helt etter eget ønske. Du kan utforske mulighetene på deres nettside, eller kontakt oss for veildning om du har andre ønsker enn de som kan tilpasses i deres Prisma studio program. 

Prisma studio på Factor sin nettside.

Kan leveres som rammesett

Bygge sykkelen selv?

Om du ønsker å bygge sykkelen selv med komponenter du har helt spesifikke behov eller deler du ønsker kan Factor selvsagt levere rammesett. Alt du trenger  følger med i esken. 

Factor ONE - Maks aero

Ikke en kabel i sikte

Factor One leveres med 100% integrert kabelføring. Det gir et rent og lekkert design - og maksimerer aerodynamikken. Modellen har enda et par kort i erme som vi gjerne vil vise deg nærmere. 

Videre til Factor ONE

Deres eget hjulmerke

Black inc

Les mer om merket på deres hjemmeside

Link til nettside

Tour de France 2017

Factor med Froome på slep

Det var en intens kamp mellom Team Sky med Chris Froome, Nairo Quintana og Romain Bardet under hele Tour de France. Romain Bardet sikret til slutt seg og Factor andre plass sammenlagt i rittet. 

Se fotoalbum fra Tour De France 2017

Ambasadører og eliteutøvere

Link til Factor sin side om deres utøvere

Interessert i å høre mer om Factor sine modeller? - Kontakt oss gjerne!