Lås og sikkerhet

En sykkel er en verdifull investering. Det gjør den også ettertraktet av folk med uredelige hensikter. I 2021 ble det i Norge stjålet 37 sykler om dagen. Her er noen tips for å sikre din sykkel best mulig.

  1. Skriv ned rammenummeret på din sykkel.
  2. Sett sykkelen på et trygt sted hvor det går flest mulig mennesker. Skal den stå ute bør du har den på et opplyst sted. Varier også hvor du parkerer sykkelen.

  1. Bruk gjerne to låser. En lås som låser sykkelen fast i for eksempel et sykkelstativ. Lås nummer to låser du hjulene med. Det er kjedelig å komme tilbake til et forhjul som står igjen alene. Bruk helst to låser som er laget av to ulike materialer så det blir vanskeligere å kutte med samme redskap.
  2. Bruk FG-godkjent lås
  3. Har du elsykkel med avtagbart batteri bør du ta med batteriet når du går fra sykkelen. Ta med sykkelcomputeren om sykkelen har dette og  om den er avtagbart.
  4. Når sykkelen ikke er i bruk trives den best i låst bod eller garasje.

  1. Bruk Bikefinder. Bikefinder er en liten GPS sender som monteres inne i sykkelen din. Da vet du alltid hvor sykkelen din er og ser om den flytter på seg.
  2. Pass på at du har en forsikring som sikrer at du får hele kjøpesummen tilbake om sykkelen din blir stjålet. Bikefinder tilbyr sammen med Gjensidige noe av den beste forsikringspakken på markedet