Valg av utstyr på din nye elsykkel

Utstyrsvalg til din sykkel

Når du skal kjøpe deg en sykkel til pendling og hverdag er det en del utstyr det er kjekt å ha med.

Lastekapasitet

 1. Bagasjebrett - Skal du bruke sykkelen i hverdagen er det smart å ha med et skikkelig bagasjebrett. Da kan du ha med mer last. Bagasjebrett kommer i korte og lange utgaver. De lange sitter gjerne på sykler som er laget med for å ha ekstra lastekapasitet (for eksempel to barn eller tunge vesker)
 2. Kurver – En kurv foran er kjekt og ha om du skal ha med deg mye varer hjem fra butikken eller om barna fyller bagasjebrettet. Det finnes lukkede kurver og kurver som er mer åpne.
 3. Vesker- Det finnes mange fine sykkelvesker. Vesker til bagasjebrett, til ramma, til styret og til kurven foran. Med en god veske får du med deg mye last og lasten sitter godt fast under syklingen. Det er også mer komfortabelt å sykle med en veske på sykkelen enn en ryggsekk. Vi anbefaler å velge en vanntett veske som holder tingene dine tørt selv om det kommer en skur.

Skjermer

 1. Et par gode skjermer gjør sykling i regnvær til en bedre opplevelse. Mindre sprut på rytter og last. Jeg er helt enig at noen sykler er penere uten skjermer. Men i hverdagen så trumfer en sykkel med skjermer alltid en sykkel uten skjermer.

Sikkerhet

 1. Hjelm- Vi anbefaler alle som skal sykle å bruke hjelm. Elsykler går like fort oppover som nedover. Du finner hjelmer i mange ulike varianter, fasonger og farger. Du finner er en som passer deg😊
 2. Lås- Elsykler koster mange penger. Det gjør dem populære blant sykkeltyver. Du bør derfor ha en skikkelig lås til å sikre din nye sykkel. Vi anbefaler alle å bruke en forsikringsgodkjent lås. De koster kanskje mer enn andre låser, men er mye sikrere.
 3. Forsikring – Husk å sjekk at forsikringen din dekker verdien på din nye sykkel. Det finnes også egne forsikringer for sykler. Sjekk for eksempel ut NAF Mov.
 4. Bikefinder sporingsenhet – Selv om du har låst sykkelen kan den bli stjålet og selv om du får pengene igjen på forsikringen er det kjedelig å stå uten sykkel. GPS sporingsenheten Bikefinder er en norsk oppfinnelse man monterer inni sykkelen og lar deg se hvor sykkelen til enhver tid. Det er en billig måte å sikre seg på.

Bekledning

 1. Bruk hjelm – ALLTID
 2. En sykkelbukse gjør turen mer behagelig. Du får bukser både med og uten seler. De som sykler mye foretrekker seler siden de er mer behagelige rundt livet. De er dog litt mer slitsomme å ta av og på om man har mye klær over.
 3. Det er godt å ha et skikkelig regn-sett. En jakke som er vanntett er et must. For deg som bruker sykkelen til hverdag kan det være greit å ha plass til et tykkere lag under slik at du kan bruke jakka også når det er kaldt. Bukser kommer i ulike varianter. Skal du ha vanlige klær under er det greit å ha en bukse som er litt løsere enn tights. Men for løst blir fort som et seil. En modell som har litt stretch i stoffet er topp notch.
 4. Bruk hansker sommer og vinter. Da holder du varmen og er beskyttet om uhellet er ute. Er det virkelig kaldt kan man også bruke muffer som monteres på styret.
 5. På vinteren er det godt å bruke en tynn lue i ull eller bøff under hjelmen.
 6. Når det er kaldt og eller vått kan det også være lurt å bruke et skoovertrekk om man bruker sykkelsko. Du får overtrekk i lycra som hjelper mot vinden. Er det vått og eller ekstra kaldt bør du velge et par i neopren. Det finnes egne vintersko om du synes det er kaldt.
 7. På en sykkel som brukes til pendling anbefaler vi også vesker som er vanntett. Da får du med deg pc og andre ting uten fare for at de blir våte.

Lys

 1. Elsykler kommer alle med gode lykter både foran og bak. Dette gjør deg synlig i mørket

Støtter for lastesykler

 1. Skal du ha deg en lastesykkel kan du på noen modeller oppgradere til en dobbel støtte. Det er å anbefale om du skal ha mye last eller barn bakpå.

Om batteri

 1. Hvis du bor slik at du må ta med deg batteriet for å få ladet anbefaler vi deg å velge en sykkel batteriet enkelt kan tas av. Noen sykler har batteriet montert fast inne i ramma. Da blir det tungvint om du må opp 4 etasjer med trapper for å lade.
 2. Skal du sykle langt eller det er vanskelig å få ladet kan du på noen modeller kjøpe et ekstra batteri du kan sette på sykkelen og dermed doble rekkevidden.

Vask og pleie

 1. En ren sykkel er en god sykkel -Vi anbefaler at du vasker sykkelen regelmessig. Når du har vasket sykkelen må du huske å smøre drivverk. Med denne pakka fra Muc Off får du vaske- og smøremidlene du trenger.

Piggdekk

 1. Har du aldri syklet med piggdekk før så høres kanskje vintersykling skremmende ut. Men med et skikkelig par piggdekk har du bedre feste enn du har med både gående eller kjørende med bil. Med piggdekk får du brukt sykkelen hele året og siden du har elsykkel kommer du deg fram uten å bli supersvett. Piggdekk=sykkelglede hele året.