Vår mini-sykkel

Sykkelguide

Utvalget av sykler og komponenter har aldri vært større - det gjør også at dine valg blir desto flere - og vanskeligere å ta riktig avgjørelse. 

Vi har her satt opp en liten guide som hjelper deg å velge riktig sykkel.

Den beste starten er å definere hva du skal bruke sykkelen til og hvilket budsjett du har å gå etter. 

Kontakt oss for veiledning

8 ulike sykkeltyper

Vi deler opp sykler i åtte ulike kategorier der det igjen er ulike varianter.

Under hver kategori finner du både vanlige sykler og elektriske modeller.

Vanlig og elsykkelvarianter

By, cargo og pendlesykkel

Pair large text with a full-width image to draw attention to an important detail of your brand or product line.

Les mer om ulike bysykler og se våre modeller.

Vanlig og elsykkel varianter

Landevei

En landeveissykkel kommer i ulike varianter priser fra 17.000kr
til 170.000kr. Det som oftest skiller en prisgunstig sykkel fra en dyr er mengden karbonfiber i sykkelen. Og hvor mer karbonfiber på sykkelen jo lettere er den. Men det er også andre fakturer som dekklaring, sittestilling som er avgjørende.  

Les mer om ulike landeveissykler og se våre modeller.

Vanlig og elsykkel varianter

Gravelsykkel / grussykkel

Gravelsykkel har blitt veldig populært de siste årene, og det av god grunn. Syklene er svært allsidige med god klaring til brede dekk og enkle muligheter for montering av oppakning, bagasjebrett og skjermer. Her kan du finne din sykkel for å utforske nye eventyr eller en rask pendelsykkel. Eller kanskje du bare ønsker en sykkel som kan gjøre ”alt”.

Les mer om ulike gravelsykler og se våre modeller.

Vanlig sykkel

Tempo og triathlon

Den rakestete sykkelen for

Les mer om ulike temposykler og se våre modeller.

Vanlig og elsykkel varianter

Hardtail og lette rittsykler

Pair large text with a full-width image to draw attention to an important detail of your brand or product line.

Les mer om ulike hardtail og fulldempersykler og se våre modeller.

Vanlig og elsykkel varianter

Sti og endruosykkel

Dette er de groveste syklene, med mye vandring på dempere, kraftige bremser og solide rammer. Syklene i denne kategorien tåler hard og røff bruk.

Orbea har alltid levert noen av de beste fulldemperene på markedet. Tester år etter år viser at Orbea vinner alle kategorier og blir året til årets sykkelmerke og beste kjøp gang på gang i dette segmentet. Det gir deg som kunde en trygghet i at ved å velge Orbea tar du det beste valget.

Les mer om ulike sti og endrosykler og se våre modeller.

Kategori: Landevei

Aerosykkel

Det handler om fart og minst mulig luftmotstand. En aerosykkel er modellen for deg som tar syklingen seriøst og vil oppnå best mulig tid på Trondheim-Oslo eller ta spurten i konkurranser. En aerosykkel leveres ofte med hjul med høy profil. Fokus er stivhet og stabilitet for her skal ingen watt gå tapt.

Se modeller

Allround / klatresykkel

En allround sykkel er ofte favoritten til proffene. Fokus er lav vekt og en leken geometri.  Dette er sykkelen som henter litt egenskaper fra alle kategorier og kombinerer det i en modell.

Se modeller

Komfort endurance

Dette er en ny kategori sykler som har økt stort i popularitet de siste årene. Sykkelen har ofte høy front for konfortabel sittestilling, god klaring til brede dekk og vibrasjonsdemping i baktriangel. Dette er sykkelen for deg som har ikke har mål om seier i konkurranser, men ønsker en hyggelig sykkelopplevelse.

Se modeller

Gravel / Cyclocross

Terra M21 TEAM 1x

Gravelsykkel er en nyskapning av cyclocross. Dette er en sykkel som egner seg til alle formål – om du vil konkurrere i CX ritt eller sykle på lange rolige turer i marka, kanskje med oppakning for overnatting. Eller bare en rask jobbsykkel…

Se modeller

RAVE SLR

Rave SLR er en superlett konkurransesykkel som oppfører seg like bra som både landevei- og gurssykkel. Dette er proffenes favoritt grunnet en leken geometri og lav vekt.

Se modeller

Terra H30

Terra H-serien er Orbea sin nye og prisgusntige gravel/CX sykkel. Den bygger på en solid aluminiuumsramme med gode tilpassingsmulighter for skjermer, bagasjebrett, lys og annen oppakning. Den leveres med karbongaffel og setepinne. Og selvsagt god klaring til brede piggdekk.

Se modeller

Kategori: Terreng

Hardtail

En standard terrengsykkel kommer i mange prisnivåer fra de enkle rimelige til mer avanserte toppmodeller. Orbea leverer veldig gode sykler i alle kategorier her – uavhengig om du vil ha sykkel for mosjon eller har mål om seier i Birken. En hardtail er den raskeste og letteste terrengssyklene på markedet

Se modeller

Rittfulldemper

Både maraton og rundbanekonkurranser har blitt mer teknisk utfordrende med årene. Derfor ønsker mange dempegaffel både fremme og bak for å komme raskest igjennom løypen. Samtidig har fulldempere blitt vesentlig lettere og stivere med mulighet for lockout fremme og bak.

Se modeller

Sti og endurosykler

Stistykling har vokst voldsomt i popularitet de siste årene. Mange har oppdaget at det er både hyggelig og spennende å sykle i mark og på fjell. Enduro-konkurranser er også mer populært enn noen gang.

Se modeller

Elektriske sykler

Vibe H - serie

Orbea tilbyr helt unike bysykler med motor. Batteriet ligger diskret gjemt i rammen og motoren i baknavet. Det gjør at du får en elegant og enkelt sykkel som faktisk ser ut som en sykkel. Modellen kommer i en rekke utgaver.

Se modeller

Gain M - serie

Det samme systemet er tilgjengelig i Orbea sine landeveissykler. Dette er elektriske sykler med lav vekt ettersom batteri og motor kun trekker opp 3,5kg i vekt. Serien kommer i fullkarbonmodeller med høyprofilhjul eller i mer prisgusntige aluminiumssykler. Dette er den perfekte sykkel for deg som ikke er i samme form som før eller har fått skader som gjør at du ikke er like rask i bakkene som resten av gjengen.

Se modeller

Rise

En elektrisk fulldemper tilbyr det ypperste av flere verdener. Det handler ikke om å en rolig avslappet tur, men å få mest mulig ut av marka. Med en elektrisk fulldemper rekker to dobbelt så mange turer opp og ned løypa. Du kan fokusere på de tekniske utfordringene og ikke bekymret deg for hvordan du kommer opp bakken. Dette er en type sykkel du må prøve for å forstå.

Se modeller

Tempo / Triatlon

Orbea Ordu

Ordu er Orbea sin serie med temposykler. De leveres i to nivåer på rammen, satt opp med utstyret som passer deg. Ordu kommer i en svært prisgunstig modell som gir veldig mye ytelse for pengene. Ordu har også to ganger satt verdens raskeste tid på noen Ironman – så det er ikke sykkelen som vil holde deg igjen her. Begge modeller er UCI godkjent og som vanlig anbefaler vi full sykkeltilpassing ved kjøp for en optimal sittestilling.

Se modeller

Tempo med skivebrems

Skivebrems begynner å gjøre sitt inntog også på temposykler. Vi tilbyr rammesett eller komplette sykler for skivebrems. Kontakt oss for råd og tilbud.

Se modeller

Bysykkel

Carpe

Carpe er navnet Orbea sin elegante bysykkel. Modellene leveres med kjente kvalitetskomponenter til en veldig gunstig pris. Du får modellene fra  4990kr til 10000kr for toppserien.

Se modeller

Carpe 10

Carpe 10 er vår favorittmodell som leveres komplett med bagasjebrett, skjermer og lys. Sykkelen har oppgraderte komponenter fra Brooks, SJS og Shimano. Alt i pakket i en lekker og elegant pakke.

Se modeller